Hoppa till sidans innehåll

Ny information om träning och tävling från 14 juni

13 JUN 2020 22:22
Från och med 14 juni har Folkhälsomyndigheten och Svenska Orienteringsförbundet ändrat sina rekommendationer för resande och tävlande inom Sverige.
Det viktigaste rådet kvarstår - stanna hemma om du har minsta symptom.
  • Skapad: 13 JUN 2020 22:22

Från den 14 juni blir det enligt Folkhälsomyndighetens regler återigen möjligt att resa fritt inom Sverige samt även att anordna tävlingsidrott för vuxna. Svenska Orienteringsförbundet har med anledning av detta uppdaterat sina rekommendationer om tävling och träning för orienteringsklubbarna i landet. 

Det är viktigt att komma ihåg att fortfarande gäller samma restriktioner som tidigare angående maximalt 50 personer på samma plats samtidigt. Samma restriktioner gäller också att undvika trängsel, att ha god handhygien, hålla avstånd och att personer över 70 år bör undvika folksamlingar helt och hållet.

Svenska orienteringsförbundet har kommit ut med nya riktlinjer för tävling och träning, läs dem HÄR. Man har också publicerat råd till arrangörer och förslag till hur man kan anordna tävlingar och träningar, läs dem HÄR

Regeringen har på Folkhälsomyndighetens rekommendationer tillfälligt förbjudit allmänna sammankomster och offentliga tillställningar över 50 personer. Efter kunskapsinhämtning och noggrann analys har SOFT landat i slutsatsen att arrangörer inom vår idrott kan engagera fler än 50 aktiva i en tävling. Detta förutsätter dock noggranna förberedelser samt att fysisk distansering skapas genom tidsmässigt utdragna tävlingar och/eller genom välplanerat nyttjande av stora områden.

I det här sammanhanget vill SOFT framhålla betydelsen av att arrangörer beaktar att vårdatumstoppet nu har börjat gälla i hela landet. Nu är det extra viktigt att ta hänsyn till växt- och djurlivet, både på träningar och tävlingar – läs mer HÄR.

För OK Alehofs del innebär detta att vi under ordnade och väl genomtänkta former kan träna och tävla. Dammekärrs servering och duschar kommer vara stängda tills vidare. Åk hem efter träning och tävling, duscha hemma. Håll avstånd till varandra. Dela aldrig vattenflaska med någon annan. Tänk på god handhygien, använd handsprit om du inte kan tvätta händerna med tvål och vatten. Var särskilt restriktiv med att träffa många människor om du är 70 år eller äldre. 

Ingen som har minsta sjukdomssymptom får delta i av OK Alehof arrangerade träningar och tävlingar. Om du har något som helst sjukdomssymptom - STANNA HEMMA.

Skribent: Annika Johansson
E-post: Adressen Gömd

Årsmöte 2022-03-14 18:30

HittaUt

Postadress:
OK Alehof
Dammekärrsvägen 5
44936 Nödinge

Besöksadress:
Dammekärrsvägen 5
44936 Nödinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

OK Alehofs Sponsorer

Ale El

Trimtex

 Idrottens Bingo

 STC

Nouryon logo