Hoppa till sidans innehåll

Om OK Alehof


OK Alehof är en klubb med orientering, längdskidåkning och terränglöpning på programmet. Klubben bildades 1945 och har idag ca 600 medlemmar.

OK Alehof är Ales enda orienteringsklubb och har sedan 1967 framställt ett 80-tal orienteringskartor främst i kommunens två vildmarksområden Vättlefjäll och Risveden, samt närkartor vid kommunens tätorter. 

Klubbens viktigaste samlingspunkt är klubbhuset Dammekärr, nära Nödinge i Ale kommun. Dammekärr har varit klubbens hemvist under drygt 50 år och används flitigt för träning, tävling och läger. I terrängen runt Dammekärr finns elljusspår och vandringsleder, utegym och en bana för frisbeegolf. Det finns också bra orienteringskartor i stora områden runt klubbstugan. Dammekärr är öppet för allmänheten och hyrs ut till klubbar, skolklasser och företag för kortare eller längre lägervistelser.

Orientering är klubbens största idrottsgren och under en vanlig träning på tisdagskvällar brukar 60-80 personer mellan 5-90 år vara ute och röra på sig i skogen. OK Alehof har alltid prioriterat ungdomsträning och profilerar sig som en breddklubb, där ett flertal duktiga orienterare skolats genom åren. Detta har resulterat i flera framskjutna placeringar i SM och en åttonde placering i 10mila orienteringen som bästa resultat. Föreningen har också vid två tillfällen utsetts till bästa ungdomsklubb av Skogssportens Gynnare.

 

 

Inom längdskidåkning har klubben blivit en av distriktets mest aktiva föreningar. Sedan 1997 finns en konstsnöanläggning vid klubbstugan Dammekärr som varje år används flitigt av såväl klubbens egna åkare som besökare från hela Västsverige. OK Alehof har varje år ett stort antal deltagare på Vasaloppet och andra större skidtävlingar, liksom på tävlingar inom distriktet.

Klubben har en stadig aktivitet inom terränglöpning.Varje år arrangeras Kvantumserien i oktober, en serie med 6 deltävlingar och klasser för alla som kan ta sig runt elljusspåret. Varje deltävling brukar locka 150-200 deltagare. Klubben har också ett samarbete med Göteborgsvarvet. Träningar arrangeras inför loppet och på tävlingsdagen är OK Alehof med som en av många arrangörsklubbar. Klubben har också ett flertal löpare med i loppet varje år.

OK Alehof arrangerar varje år flera tävlingar inom orientering, skidåkning, och terränglöpning. Varje år i maj arrangeras också Vättlefjällsvandringen, en 25 kilometer lång vandring i skogen i Vättlefjälls vildmarksområde. 500-700 personer deltar under vandringen.

Vill du vara med i vår verksamhet så är du välkommen! Kontakta oss via mail eller ring så får du mer information.

 

Uppdaterad: 31 MAR 2019 18:47 Skribent: Helena Slätt
E-post: Adressen Gömd

Årsmöte 2022-03-14 18:30

HittaUt

Postadress:
OK Alehof
Dammekärrsvägen 5
44936 Nödinge

Besöksadress:
Dammekärrsvägen 5
44936 Nödinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

OK Alehofs Sponsorer

Ale El

Trimtex

 Idrottens Bingo

 STC

Nouryon logo