Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till OK Alehof


OK Alehof är en klubb med orientering, skidor och terränglöpning på programmet. Klubben bildades 1945 och har idag ca 500 medlemmar. Välkommen du också!

OK Alehof är Ales enda orienteringsklubb och har sedan 1967 framställt 75 st orienteringskartor främst i kommunens två vildmarksområden Vättlefjäll och Risveden, samt närkartor vid kommunens tätorter. 


Klubbens viktigaste samlingspunkt är klubbhuset Dammekärr, nära Nödinge i Ale kommun. Dammekärr har varit klubbens hemvist under snart 50 år och används flitigt för träning, tävling och läger. I terrängen runt Dammekärr finns elljusspår och vandringsleder och en bana för frisbeegolf är under uppbyggnad. Det finns också bra orienteringskartor i stora områden runt klubbstugan. Dammekärr är öppet för allmänheten och hyrs ut till klubbar, skolklasser och företag för kortare eller längre lägervistelser.

Orientering är klubbens största idrottsgren och under en vanlig träning på tisdagskvällar brukar 60-80 personer mellan 5-92 år vara ute och röra på sig i skogen. OK Alehof har alltid prioriterat ungdomsträning och profilerar sig som en breddklubb, där ett flertal duktiga orienterare skolats genom åren. Detta har resulterat i flera framskjutna placeringar i SM och en åttonde placering i 10-mila orienteringen som bästa resultat. Föreningen har också vid två tillfällen utsetts till bästa ungdomsklubb av Skogssportens Gynnare.

Inom längdskidåkning har klubben blivit en av distriktets mest aktiva föreningar med stor ungdomsverksamhet. Sedan 1997 finns en konstsnöanläggning vid klubbstugan Dammekärr som varje år används flitigt av såväl klubbens egna åkare som besökare från hela Västsverige. OK Alehof har varje år ett stort antal deltagare på Vasaloppet och andra större skidtävlingar, liksom på tävlingar inom distriktet.

Klubbens aktivitet inom terränglöpning har ökat mycket under de senaste åren. Varje år arrangeras Kvantumserien i oktober, en serie med 6 deltävlingar och klasser för alla som kan ta sig runt elljusspåret. Varje deltävling brukar locka över 200 deltagare. Klubben har också ett samarbete med Göteborgsvarvet. Träningar arrangeras inför loppet och på tävlingsdagen är OK Alehof med som en av många arrangörsklubbar. Klubben har också ett flertal löpare med i loppet varje år.

OK Alehof arrangerar varje år flera tävlingar inom orientering och skidåkning, och ser fram emot att arrangera SM i orientering 2013. Varje år i maj arrangeras också Vättlefjällsvandringen, en 25 kilometer lång vandring i skogen i Vättlefjälls vildmarksområde. Närmare 1000 personer deltar under vandringen.

Vill du vara med i vår verksamhet så är du välkommen! Kontakta oss via mail eller ring så får du mer information.

 

Uppdaterad: 08 DEC 2008 20:42

Årsmöte 2022-03-14 18:30

HittaUt

Postadress:
OK Alehof
Dammekärrsvägen 5
44936 Nödinge

Besöksadress:
Dammekärrsvägen 5
44936 Nödinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

OK Alehofs Sponsorer

Ale El

Trimtex

 Idrottens Bingo

 STC

Nouryon logo